Вивіска для магазину - параметри вибору

Театр починається з вішалки, а магазин - з вивіски. Візитна картка торгового закладу - перше про нього враження, спосіб залучити покупця. Крім того, вивіска - набір важливої інформації про режим роботи, про спеціалізацію магазину, про знижки і так далі.



Обов'язкові вимоги до виконання вивісок

Виготовлення вивісок в Івано-Франківську недорого регламентується певними нормами, які треба враховувати при їх замовленні і монтажі. Наприклад, вони повинні вписуватися в архітектурний образ міста, не дисонувати з ним. Відповідати нормам безпеки - не встановлюватися на лоджіях, вікнах, не перекривати номера будинків або назви вулиць. Вписуватися в розміри, закріплені нормативними актами. Бути корисними споживачеві товару і послуг, тобто містити всю важливу інформацію.

Рішення

У всьому іншому вивіски - бажання замовника і можливості дизайну і виконання. Фактично фантазія в даному питанні не обмежена.

Вивіски вашого закладу умовно діляться на дві основні групи:

  • Несвітлові вивіски. Це, по суті, панно, виконане на ПВХ з нанесеною плівкою з кольоровим зображенням; іноді їх для міцності укладають в металевий каркас (раму). Бюджетний варіант, який цілком можна «оживити» і прикрасити додатковим зовнішнім підсвічуванням, тоді вони перестають бути плоскими. Плюси несвітлових вивісок полягають ще і в швидкості виготовлення, в простоті догляду, в довговічності.
  • Світлові. Модуль освітлення розташований безпосередньо в блоці самої вивіски. Це реклама цілодобової дії: вона привертає увагу проходячи повз людей в будь-який час дня, оскільки весь час світиться. Лампи в таких конструкціях використовуються різні - люмінісцентні, галогенові, неонові (рідше).

Види світлових вивісок

Замовники все частіше вибирають саме цей тип вуличних візиток. Тут є варіант підібрати вивіску по затвердженим бюджетом і на свій смак, наприклад:

  • Світовий короб. Це надійні конструкції з оргскла або полікарбонату, укладені в металевий профіль. На площині сторін наносять плівку з повнокольоровим друком. Підсвічування розміщується всередині лайтбоксу, надаючи тим самим зображенню обсяг і перспективу.
  • Сяючі літери. Часто використовуваний варіант, який передбачає політ дизайнерської фантазії. Об'ємні букви виготовляються зі скла або пластику з ефектом світлорозсіювання, обтягаються плівкою ПВХ і полягають в тверді тіла з металу. Розміщують їх над входом в заклад, на дахах, на стінах. Як правило, для підсвічування використовуються світлодіоди, які економлять електроенергію. Дуже ефектний спосіб залучення уваги! При цьому неонове підсвічування практично вже не використовується, вона не дуже комфортна для людського погляду.
  • Композитні вивіски. Це варіант сучасний, особливо міцний і вкрай привабливий. Але поки досить дорогий.

У будь-якому випадку при замовленні вивіски для магазину або салону послуг враховуйте її доречність на певному місці, відповідність зовнішнього вигляду і змісту бренду ваших товарів і послуг і, звичайно, бюджет.